Om du någon gång besökt ett spa kommer du förmodligen ihåg känslan av avkoppling och harmoni när du klev in genom dörrarna. Varför inte återskapa den härliga känslan av lugn hemma i ditt eget badrum?

Börja med att fundera över hur du skulle vilja att ditt badrum såg ut. Om rummet är stort passar det bra att inreda med jacuzzi och en skön stol i rotting för att få spa-känsla. Tänk också igenom hur mycket pengar du är beredd på att lägga på en badrumsrenovering. Försök att spara ihop till större delen av badrumsrenoveringen om du har möjlighet.

Val av kakel och klinker

När det är dags att välja kakel och klinker bör du utgå från färger som är neutrala och därför inte känns omoderna inom några år. För en avkopplande spa-känsla är beige, grått eller matta nyanser av vitt bra val eftersom de ger ett lugnt intryck. Om du tycker att dessa färger känns tråkiga kan du istället ta ut svängarna när du ska välja handdukar och badrumsmatta eftersom de är mycket enklare att byta ut när du vill ha en ny färg.

Om du ska ta bort befintligt kakel och klinker och byta ut rör i badrummet bör du anlita professionella hantverkare om du inte är mycket duktig på denna typ av arbete. Tänk på att för att hemförsäkringen ska gälla vid fuktskador måste arbetet ha utförts på ett fackmannamässigt sätt.

Inredningsdetaljer i badrummet

Med ett badkar eller en jacuzzi i badrummet kan du se fram emot långa, varma bad som tinar upp både kropp och själ. Varför inte ha ett avlastningsbord i nära anslutning till badet där du kan ställa ett glas med fräsch juice och frukt? Andra inredningsdetaljer som ger spa-känsla är mjuka badhanddukar i lyxig frotté och doftande tvålar och hudoljor. Även ljus och gröna växter, liksom en inbjudande badrumsmatta bidrar till att göra din stund i badrummet till en skön paus i det hektiska vardagslivet.

När du inreder badrummet är det fördelaktigt att tänka på helhetsintrycket och inte köpa in inredningsdetaljer vid flera olika tillfällen eftersom det riskerar att ge ett plottrigt intryck. Bestäm dig för en eller två färger och välj både tvålar, schampon, handdukar m.m. som har dessa färger. Med enhetlig färg på inredningsdetaljerna skapas en genomtänkt och mer exklusiv känsla i badrummet.

 
 
 
 
sportpress