Innan en renovering påbörjas är det bra att planera hela arbetet. Allt från vilket kakel som ska väljas till mer praktiska delar i renoveringen. Kostnader rinner snabbt iväg och att göra en bra plan med bra kalkyler är viktigt. Trista överraskningar är något som ska försöka undvikas även om det ändå händer att det dyker upp oväntade saker.

Kalkyl och budget

En av de viktigaste sakerna är att göra en budget och sedan göra en kalkyl utifrån den. Det är mycket som ska räknas in i en renovering och för den som t. ex. ska renovera ett badrum kan större kostnader som stambyten behöva göras. Vid sådana stora renoveringar är det viktigt att ta kontakt med ett professionellt företag som jobbar med det, exempelvis http://www.stambytesgruppen.se/ är seriösa och bra.

För den som känner sig osäker på att renovera själv eller hur stor kostnaden kommer att bli kan det vara bra att ta hjälp från början till slut. En offert på hela arbetet säkerställer kostnaden på ett helt annat sätt än om arbetet utförs av många olika entreprenörer. Om det är ett stambyte i en större bostadsrättsförening kan det dessutom löna sig om fler använder sig av samma företag för renoveringar efter stambytet.

Kvalitet från början till färdigställd renovering

Många lägger fokus på bara en del av renoveringen och glömmer sedan att även ha fokus på att de små detaljerna håller rätt kvalitet. En genomgående bra renovering kommer att hålla längre. Inredningen efter renoveringen är viktig även om grundarbetet i ett badrum säkerställer att fastigheten inte blir fuktskadad. Antalet renoveringar runt om i Sverige har ökat mycket sedan slutet på 90-talet och de som inte satsade på kvalitet genomgående märkte ganska snabbt att de små detaljerna gjorde stor skillnad på helheten. En toalettstol som inte håller bra kvalitet blir efter ett tag bara ett irritationsmoment om knappen börjar fastna eller att den konstant står och rinner. En badrumsmöbel med lampor som är svåra att byta är ett annat irritationsmoment som kan förstöra en del av glädjen i att renovera.

Tänk igenom vad som är viktigt för just ert hem innan ni påbörjar renoveringen. Alla hem ser olika ut och beroende på hur många ni är, ålder och så vidare är det olika saker som bör ligga i fokus. En barnfamilj har helt olika behov än ett äldre par, som kanske efter några år behöver byta ut badkaret av praktiska skäl. På ålderns dagar kan det börja bli svårt att kliva i och ur badkaret. Möjligheterna att lyckas få till en riktigt bra renovering finns alls. Det gäller bara för varje enskilt hem att göra det bästa utifrån förutsättningarna. En renovering är tänkt att göra hemmet bättre och hålla i många år framöver.

 
 
 
 
sportpress