Att förnya badrummet handlar inte bara om att det praktiska arbetet med att kakla och lägga klinkers utan minst lika viktigt är att besluta sig för hur badrummet ska inredas och vilken form och färg som kakelplattorna ska ha. Eftersom ett badrum tar tid att renovera och kostar en hel del gäller det att välja en färg som håller i många år utan att den känns omodern.

Inspiration från inredningstrender

För att få inspiration och idéer till det egna badrummet är ett bra första steg att besöka inredningsbloggar och följa inredningskonton på sociala medier. Det finns även flera inredningsmagasin i pappersform eller digital form där de senaste inredningstrenderna finns med. Fördelen med att välja kakel och klinker som följer gällande trender är inte bara att badrummet känns modernt utan även att rätt val höjer priset på ditt boende. Planerar du att sälja inom några år är det extra viktigt att renovera på ett sätt som tilltalar så många potentiella köpare som möjligt. Är du osäker på vad som gäller är ett bra tips att titta på de lägenheter som är till salu och studera hur badrummen är inredda. Att kontakta en mäklare och fråga om vad som brukar gå hem hos köparna kan också vara ett sätt att bilda sig en uppfattning om hur badrummet ska inredas.

Nästa steg är att besöka en butik som säljer kakel och annan badrumsinredning. Att titta och känna på kakelplattor och studera badrumsskåp och duschkabiner i verkligheten ger en ännu bättre uppfattning om hur slutresultatet kommer att bli. Varför inte be om att få låna hem några kakelplattor i olika färger för att se vilka som passar bäst i ditt badrum?

När du väl har bestämt dig för vilket kakel och klinker som badrummet ska inredas med är det en fördel att beställa hemleverans eftersom både kakel- och klinkerplattor är tunga och otympliga att frakta. Ett bra tips är därför att välja en kakelleverantör som använder sig av ett välfungerande logistiksystem. När du beställer varor från firmor som till exempel använder sig av fraktföretaget Fraktus kan du vara säker på att få dina varor levererade i tid till ett bra pris.

De flesta brukar välja att låta hantverkare utföra badrumsrenoveringar men det går även att utföra de på egen hand om du är händig och tycker om att arbeta med händerna. Genom att göra arbetet själv sparar du en hel del pengar eftersom hantverkskostnaden lätt drar iväg. Om du planerar att göra badrumsrenoveringen på egen hand bör du läsa på om alla praktiska moment så att du inte missar något. Det gäller särskilt om du inte har tidigare erfarenhet av badrumsrenoveringar. Det finns till exempel en hel del tidningar och även videoklipp på nätet med instruktionsguider till hur kakelsättning går till.

 
 
 
 
sportpress