Att välja rätt kakel i badrum och kök är viktigt eftersom det inte är lätt att byta om du inte blir nöjd. Lägg därför tid på att planera inredningen i både kök och badrum och sök efter tips och inspiration från inredningsproffs.

Innan det är dags för en omfattande renovering av kök och badrum är det en bra idé att göra en radonmätning för att undvika att behöva riva upp nyrenoverade ytor i efterhand. Radon är en osynlig, luktfri och radioaktiv gas som finns i vissa byggnadsmaterial, mark och vatten. Att mäta radon är enkelt och kan göras dels genom en långtidsmätning eller en snabbmätning. Långtidsmätningen är den metod som ger det säkraste mätvärdet.

Inredning av badrum

De senaste trenderna inom badrumsinredning handlar om dova färger och klassiska naturmaterial. Att välja kakel i en klassisk grå eller beige nyans är med andra ord rätt och kommer inte att kännas omodernt inom några år. Om du älskar färg kan du istället gå all in på handdukar, badlakan och badrumsmattan. Till skillnad från kaklet är de är enkla och billiga att byta ut när du har tröttnat och vill ha en annan färg.

Om du har ett litet badrum finns det flera sätt för att få det att kännas större, till exempel genom att maxa förvaringsutrymmet och lura ögat med ljus och speglar.

Inredning av kök

Att inreda köket efter de senaste trenderna kan vara en god affär om du har tänkt att sälja ditt boende inom en nära framtid. Ett nyrenoverat kök hjälper till att maximera vinsten vid försäljningen av bostaden. Att renovera ett kök handlar förstås för det mesta inte om att tjäna pengar utan istället om att ha ett praktiskt och trivsamt kök. Idag byggs köksstommarna för det mesta med praktiska utdragbara lådor och smarta förvaringslösningar för återvinning av förpackningar vilket underlättar köksarbetet.

När du väljer kakel till köket handlar det först och främst om att hitta en design som du tycker om men om du funderar på att sälja bostaden om några år är det smart att välja en neutral färg och inte lysande turkos eller rosa. Vitt, grått eller beige är klassiska färger som inte känns omoderna efter bara något år.

En köksrenovering kan bli dyr och om budgeten är begränsad finns det smarta sätt att få ett nytt kök till ett lägre pris. För att köksrenoveringen ska bli så billig som möjlig kan du till exempel leta efter utställningskök eller utgående köksmodeller.

Även om det går att hitta mängder av inspiration från inredningstidningar och bloggar är det i slutändan du som ska leva med ditt badrum och kök under många år. Utgå därför alltid ifrån vilka färger och material som passar dig och som du kommer att trivas med.

 
 
 
 
sportpress