Om du vill fräscha upp ditt badrum är nytt kakel ett enkelt sätt att göra det. Du kan också göra jobbet själv, så länge du är säker på vad du gör. Man måste dock vara försiktig om man väljer att kakla sitt badrum själv, eftersom det innefattar att lägga tätskikt. Vissa försäkringsbolag ger nämligen inte ut någon ersättning för fuktskador i badrum som inte har byggts av en auktoriserad fackman.Att kakla ett badrum 1

Om du ändå väljer att kakla om badrummet själv kommer här steg för steg vad du måste göra. Det första du måste tänka på är att inte jobba i temperaturer som är kallare än 15 plusgrader. Innan du börjar måste du också se till att väggen du ska kakla är torr och ren. Börja med att rolla på ett rikligt lager med fuktskyddsmassa. Efter att det har torkat måste du täta alla springor, skarvar och genomföringar i väggen. Det gör du genom att fylla springor och liknande med silikon och limma fiberremsor över och runt dem. Måla sedan på så mycket tätningsmassa att du nästan dränker fiberremsorna. Hela väggen bör sedan täckas med ett lager fuktskyddsmassa till, och efter att det har torkat (i minst två timmar), rolla på ytterligare ett lager. Detta bör sedan torka i minst 12 timmar. Efter det kan du börja sätta kakelplattorna. Det första steget är då att föra på fästmassa på väggen med en tandad spackel. När du sätter upp plattorna bör du börja nedifrån och jobba uppåt, och kontrollera regelbundet med vattenpass att fogarna blir helt raka både horisontellt och lodrätt. När fästmassan har fått stelna i två dagar kan du börja foga. Dra då fogmassan diagonalt över väggen med en gummispackel. Redan efter en halvtimme kan du sedan torka av väggen med mycket lätt fuktad trasa eller svamp, och bevittna resultatet.

Om du blir avskräckt av detta är det inte konstigt, eftersom det, som nämnt ovan, är mycket viktigt att det blir rätt utfört. Det kan därför ibland löna sig att anlita en auktoriserad hantverkare. Om du är hantverkare består sannolikt en stor del av din arbetsdag av att köra till och från kunder med firmabilen. Det finns därför mycket pengar att spara för företaget om du dieseloptimerar bilen, eftersom den då både blir mer effektiv och drar mindre bränsle. Du kan få hjälp med dieseloptimering på Dieselkraft.se.

 
 
 
 
sportpress